REGION WINE GARDEN - ЕКСТЕРИОРНО ПРОСТРАНСТВО

REGION WINE GARDEN ЕКСТЕРИОРНО ПРОСТРАНСТВО

Проект: 2017

Статус: реализиран 2017

Клиент: гр. Несебър, Стар град

Местоположение: гр. Равда, кв. Аурелия

Площ: 100кв.м.

Проект: 24arch в колаборация с арх. Ралица Стойнова

Снимки: арх. Ралица Стойнова

Region Wine Garden е градина за дегустация на вино, разположена в интимен вътрешен двор в Стария град на Несебър. Тя е логичното продължение на проекта за бутиков магазин за вино. Трудностите пред екипа се състоят в необходимостта от съвместяване на обществено достъпна градина и частен двор към къща на площ от едва 100кв.м. Използвани са леки дървени прегради, които като паравани отделят потока посетители от този на живущите в сградата.

В нея са оформени летен бар, сепаре за групови дегустации и свободна площ с маси за дегустации и санитарен възел. За рамка на композицията служи автентичният зид, ограждащ имота, който е смесен градеж от камък и тухли и е оставен в натуралния си необработен вид. Отделните зони са потопени в обилна зеленина, която придава допълнителен уют на пространството.

Използвани са същите материали като в интериора на магазина, за да се постигне максимална хомогенност на пространствата - черен метал, който формира защитните конструкции на бара и сепарето, в комбинация с дърво, оформящо паравани и места за сядане. Специално внимание е обърнато на концепцията за осветяване на градината. Използвани са осветителни гирлянди с крушки, които са опънати над зоната с маси, в комбинация с ниски осветителни тела, които осветяват амбиентно зеленината.